Vad är ett korsord?

Ett korsord är ett alfabetiskt pussel där du ska fylla i tomrummen med rätt ord. Dessa ord bestäms vanligtvis från två kolumner med numrerade nyckelord, den ena är ett horisontellt ord och den andra är ett vertikalt ord, och siffrorna hålls i diagramrutan i början av ordet. Nyckelord kan också noteras i själva diagrammet.

Namnet korsord kommer från ord som korsar varandra, så samma bokstav finns i både horisontella och vertikala ord. Flera varianter har utvecklats från den rena korsordsformen. I bildkorsord ersätts några ledord med bilder I temakorsord är många nyckelord och svar hämtade från samma ämnesområde.

Redan på 1800-talet fanns det enkla korsord i Storbritannien. 1913 trycktes det första moderna korsordet i USA, och på 1920-talet var sådana verk mycket populära i amerikanska tidningar och tidskrifter. Redan 1929 publicerade man ett korsord i första numret av Hemmets Veckotidning.

Föreslå ord

Tack för att du hjälper till att göra ett bättre korsord. När du har skickat in ditt förslag kommer förslaget att granskas av redaktionen innan det publiceras och syns i ordboken.

,